onsdag 14. desember 2011

For 2 år siden i dag...dro min fantastiske og umistelige mamma hjem til himmelen,
og livet og jeg ble forandret for alltid.
Det kjentes rett og slett ut som om grunnen jeg stod på ble revet bort under meg, og som om veggen jeg lente meg inntil plutselig forsvant. Mamma var den jeg gikk til med alt og den som alltid tok i mot meg når jeg falt - og i ettertid har jeg også innsett av mye av min trygghet i meg selv rett og slett var knyttet til mamma. Og når det rokkes ved selve følelsen av trygghet - ja da blir ting vanskelig.

For 2 år siden i dag døde mamman min, men jeg var også høygravid på overtid, og det som i all hovedsak hadde stått i hodet mitt de siste dagene var at nå MÅ jeg få ut den ungen, ja nå må jeg klare å få presset ut den ungen før mamma dør....noe jeg IKKE klarte....og det faktum at mamma faktisk ikke fikk møte Naomi var vanskelig å svelge og å akseptere og å forstå. Det hele var rett og slett ganske absurd, ja død og fødsel er vanskelige ting å kombinere følelsesmessig.Mamman min døde av kreft, og man skulle kanskje tro at jeg på et vis var forberedt på at hun skulle dø siden hun var alvorlig syk, men det var jeg ikke. Nå skal det sies at det plutselig gikk veldig fort nedover med henne på slutten, men jeg var også ganske naiv i fohold til hele sykdommen hennes og var nok også litt oppslukt i min egen graviditet...men mest av alt så var mamma rett og slett udødelig i mine øyne.... hun hadde jo ALLTID vært der, og jeg kunne ikke se for meg et liv uten mamma....ja hvem kan vel egentlig det?!


Det er noe spesielt med mødre....
det er vel ingen som husker så mye som de og som vet så mye som de,
og på mange måter føltes det rett og slett som om hele barndommen min
forsvant med mamma...
Det var så mange øyeblikk og så mye historie som bare mamma husket og som bare mamma visste om som plutselig forsvant...


Og for de de av dere som kjenner meg er det ingen hemmelighet at jeg har hatt det veldig vanskelig de siste 2 årene etter at mamma døde, ja jeg møtte rett og slett veggen som man sier på godt norsk og jobber fortsatt med å prøve å finne en vei tilbake og en vei videre.

Men jeg er takknemmelig; takknemmelig for den fantastiske mammaen jeg fikk ha i 27 år og for det nære forholdet vi hadde. Jeg har vært heldig!
Men jeg savner mamman min....og på en dag som denne så kjennes det litt ekstra sårt og tomt.Nå ble jeg veldig persolig på bloggen min i dag,
men jeg følte for å dele dette med dere fordi det er en så stor del av meg og den jeg faktisk er.
Og livet er vel tross alt ikke kun en dans på roser for noen av oss...
og selvom jeg liker å rømme inn i bloggverdenen og drømme meg bort i interiør og farger og kreativitet, så syns jeg også at det av og til er godt å se at dere andre også er vanlige mennesker på godt og vondt, med både gleder og sorger.

67 kommentarer:

 1. Takk for at du deler noe som er så tungt, nært og personlig. Jeg skal ikke si at jeg forstår, for det gjør jeg ikke. Men jeg har hatt kreft selv, og det var like før det gikk galt en stund. Jeg er veldig takknemlig for at jeg lever i dag, men kjenner at det er fryktelig urettferdig at så mange ikke gjør det. Du er kjempetøff, og jeg håper du klarer å finne en vei videre gjennom sorgen!

  Gode klemmer fra meg til deg

  SvarSlett
 2. Tenker på deg Hilde. Din mamma var en fantastik mamma med masse humor og en fantastisk latter. Skjønner godt at det har vært to vanskelige år. Ta vare på alle de gode minnene. Jeg husker mange. Fine bilder av hele familen akkurat slik jeg husker dere:) Take care Hilde chan!

  SvarSlett
 3. Sterke ord. Gjorde inntrykk. Takk for at du deler dine tanker. *Sender en stooor klem* Skjønner tankene er ekstra tilstede på denne dagen. Er som du sier - man tror aldri at mamma eller pappa dør. De er liksom DER. Og alltid vært DER.
  Sender deg mine varmeste tanker. Er i slike stunder man virkelig setter pris på menneskene man har rundt seg. Støtt deg til de :)

  Klem Lene

  SvarSlett
 4. Gode tanker og varme klemmer din vei...

  SvarSlett
 5. Mammaer er noko heilt spesielt! Og det må vere frykteleg vanskeleg å miste ei... Fine ord om Mammaen din, eg kan godt forstå at du har hatt det tøft! Håpar det går bedre og bedre :-)

  Klem

  SvarSlett
 6. Jeg sitter her med våte øyne og klump i halsen.... Jeg kan virkelig sette meg inn i det du beskriver . jeg har også mistet min mor i kreft . Forferdelig å se en person du setter veldig høyt og er veldig glad i . Kjemper og kjemper. Og det er liksom ingen ting du selv kan gjøre .... Annet enn å bare være nær og gjøre små ting som gjør hverdagen til din mor bedre . Men det må ha vært en rar situasjon å være gravid oppe i det hele .... Du jeg vil bare si en ting - det blir bedre , og så sender jeg deg en GOD KLEM.

  Janne

  SvarSlett
 7. Jeg fik fik tåre i mine øjne af at læse dit indlæg, meget personlig og godt skrevet. Jeg sender dig tanker og kram, håber du kommer godt igennem den svære tid.

  SvarSlett
 8. Så fint du deler! Det er sterkt å lese det du skriver. Jeg håper jeg kan være en slik mor du beskriver for mine barn, en som husker og som vet. Mammaen din vil alltid være i hjertet ditt, og jeg tenker at du gir henne videre til barna dine også på en måte - ved å være og vise hvordan hun var, og dele minnene videre.
  Varm klem til deg

  SvarSlett
 9. Mine tanker og klemmer går til deg og dine.
  Klem

  SvarSlett
 10. Nydelig skrevet :) Håper lyset i tunellen kommer nærmere deg for hver dag :) Det er ikke hver dag livet er en dans på roser........
  STOR KLÆM

  SvarSlett
 11. Varma tankar och en stor kram till dej. <3

  SvarSlett
 12. Hei Hilde !
  Så fine ord om din mamma.
  Gode tanker til deg på denne dagen.
  Klem

  SvarSlett
 13. Det du skriver her er så sant. Mamman min fikk også kreft for to år siden.. Vi måtte vente i 2 måneder før vi fikk vite om den var godartet eller ondartet, fordi legene som jobbet med henne hadde tatt juleferie. Du kan si at det preget julen vår i ganske stor grad..

  Omsider fikk vi beskjed at den var i et så tidlig stadium at hun kunne bli frisk. Hun ble operert i låret og nå sliter hun med ettereffektene. Jeg er redd hele tiden for at kreften skal vende tilbake og ta henne fra meg.. I det øyeblikket hun sa at det var kreft så jeg hele livet mitt falle i grus. "Hva med pappa?" "Hvilken sang skal jeg synge i begravelsen?" "Okei, så hvordan skal vi gjøre det med alle tingene i huset nå?" "Hvem skal barna mine gå til nå?" "Hvem skal JEG gå til?"

  Heldigvis er hun her ennå. Men jeg klarer å kjenne på de følelsene du skriver om. Alt du skriver, er alt jeg har tenkt.

  Så, året etter fikk pappa hjerneslag og ble halve mannen han var. Han er min pappa ennå, men han er ikke den pappan jeg har hatt i 23 år. Nå må jeg vende meg til en ny versjon av pappa.. Det er kanskje noe av det såreste som skjer, når noe hender med sine foreldre.

  Jeg kan takle sykdom selv, men når noe skjer med familien.. Ja, da raser verden sammen..

  Stor klem til deg! Vit at du aldri er alene.. En dame sa til meg en gang, at når jeg tenker på min bestemor så er det fordi jeg sanser at hun er der. Jeg tror ikke det er noe unntak for deg!

  Klem fra en ny følger; - Julianne.

  SvarSlett
 14. Sender deg gode klemmer- og takk for at du deler av deg selv og dine tanker. Å miste noen man er så glad i er også å miste litt av seg selv. Håper bitene faller på plass etterhvert...

  Ønsker dere en fortsatt god adventstid, og håper dere får en deilig jul sammen.

  Klemklem <3

  SvarSlett
 15. Takk for at du deler..sterkt og rørende å lese. Og veldig vondt.
  Mammer er umistelige, uansett når og hvordan.

  Stor klem!

  SvarSlett
 16. Så fint du skriver om mamma Hilde. Jeg savner henne jeg også.

  Håper du fortsetter å jobbe deg i bedre og bedre form. Ikke gi opp!

  Selv om ingen av oss kan erstatte mamma for deg så er vi mange som er glad i deg og dine. Husk det :)

  Stor klem fra meg.

  SvarSlett
 17. Så fint du skriver. Det er noe spesielt med mødre, ja. Jeg mistet også mammaen min for snart to år siden, av kreft. Du er jo yngre enn meg, og var gravid i tillegg, jeg skjønner veldig, veldig godt at det er trist for deg at moren din ikke møtte barnebarnet sitt. Takk for at du delte historien på bloggen. Og god desember videre ønsker jeg deg. Klem fra Anne.

  SvarSlett
 18. Tusen tusen takk for alle de fine ordene og alle de varme tankene- jeg setter såå uendelig stor pris på det, og har samlet alt i mitt hjerte. Takk!

  SvarSlett
 19. Så nydelig skrevet, takk for at du deler. Det var sterk lesing og jeg føler med deg. Selv mistet jeg brått pappa da jeg var 11 og kan ikke fri meg fra å fortsatt tenke "hva om han hadde vært her nå, hva ville han sagt, hvordan ville han reagert" osv.

  SvarSlett
 20. Du skriver så fantastiskt fint och personligt att jag får en stor klump i halsen här på andra sidan datorn!
  Jag kan inte ens föreställa mig saknaden efter en mamma och sörjer verkligen med dig! Kram

  SvarSlett
 21. Sender deg gode tanker i dag...

  Varm klem!

  SvarSlett
 22. Kjære Hilde - for eit fantastisk fint innlegg til ei nydeleg mamma. Så forferdeleg trist at du mista henne, og så vondt det må ha vore å vere i den absurde situasjonen med fødsel og død på same tid. Det er heilt sant som du seier at det er fint å sjå at me alle er menneske. Å miste foreldre er veldig veldig vondt, same kor vaksne me er. Kjenner meg også igjen i det med tryggleiken i livet. Pappa døydde då eg var 6 år, og det forandra livet mitt for alltid. Det var eit liv før og eit liv etter. Den største endringa forutan at han var borte, var at med han forsvann også tryggleiken. Uff, det eg vondt å tenke på. Eg vart redd, utrygg og nervøs. Det sit i meg enno ( 31 år etterpå), så at du har slitt desse to første åra, har eg ingen problem med å forstå. Stå på, ta vare på dei rundt deg, og så håpar eg at dei tar vare på deg på aller beste måte også. Diger god klem frå Linda

  SvarSlett
 23. Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.

  SvarSlett
 24. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlett
 25. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlett
 26. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

  SvarSlett
 27. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlett
 28. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlett
 29. Bagi para penderita wasir yang sudah merasa frustasi karena belum juga menemukan obat wasir yang ampuh menghilangkan keluhan penyakit wasir yang dideritanya, bersyukurlah sebab doa anda sekarang terkabul. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos obat wasir stadium 3 kini telah tersedia, yakni Ambeclear dan Salep Salwa.

  SvarSlett
 30. Bagi para penderita wasir yang sudah merasa frustasi karena belum juga menemukan obat wasir yang ampuh menghilangkan keluhan penyakit wasir yang dideritanya, bersyukurlah sebab doa anda sekarang terkabul. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos obat wasir stadium 3 kini telah tersedia, yakni Ambeclear dan Salep Salwa.

  SvarSlett
 31. Cegah Wasir ambeien anda bertambah parah dan segera untuk melakukan pengobatan yang cepat dan tepat dengan obat terbaik apabila sobat sedang mencari obat Ambeien yang ampuh dan cepat sobat sedang berada di web yang tepat karena kami ini menjual obat Ambeien yang aman cepat dan ampuh segera kontak kami di 0823 2528 0340

  SvarSlett
 32. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...