tirsdag 28. februar 2012

Vårlige følelser


Sola skinner og dagene blir lysere og lysere, snøen smelter og asfalten kommer frem og guttungen har funnet frem sykkelen....og jeg kjenner at jeg er sååå klar for våren!
Så nå er det frem med rosa neglelakk og tulipaner i lange baner....og nyte alle deilige vårfarger inne i huset, og forhåpentligvis snart ute også....
Jeg er så klar for å finne frem vårsko, mine fine rosa ballerinasko....

...eller kanskje mine kule nye issey miyake sko som jeg har fått fra fine søsteren min i Japan....

Og sist, men ikke minst så er tiden kommet for å finne frem gamle interiørblader og drømme om utelivet som ligger rett rundt hjørnet....forhåpentligvis...

søndag 26. februar 2012

lotusmønsteret er tilbake.....


Ja for nå har altså den danske designvirksomheten; lucie kaas sørget for at det fantastiske lotusmønsteret fra den norske kunstneren Arne Clausen igjen får leve.

Hvem kjenner vel ikke til dette lotusmønsteret som prydet produkter fra norske Cathrineholm og danske Lyngby porcelæn, og nå har altså Lucie kaas i samarbeid med Arne Clausen sin familie designet en helt ny kollektion av skåler i keramikk som bærer dette vidunderlige mønsteret som Arne Clausen designet i begynnelsen av 1960 tallet.

Og jeg må si at jeg syns skålene er VAKRE, og de kommer veldig gjerne inn i mitt hus , ja både den gule og turkise og grønne og i grunnen alle sammen...
Og jeg synes det er kult jeg at lucie kaas viser at Arne Clausen sitt design er like aktuelt den dag i dag, ja tidløst rett og slett.Så i dag ble det litt design-hyllest fra meg, og det er jo like greit å drømme seg litt bort i vakkert design når hele familien har ligget nede for telling siste uken med spysyken som kom og tok oss.... Vi er heldigvis på vei opp igjen, men måtte det bli leeeeenge til neste gang den grufulle syken tar oss.

søndag 19. februar 2012

Realitetsblogging?!


I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen bilder fra sofakroken vår.
Jeg har nemlig sett at det har vært en utfordring på gang hvor man skulle vise frem nettopp denne delen, og selvom fristen på utfordringen har gått ut så kan jeg vel vise frem hvordan det ser ut i sofaen vår akkurat nå.


Vi har en stooooor grå sofa fra Living, veldig fornøyd med den må jeg si - og den er fyllt opp med MASSE puter (ja litt for mange vil min mann og sikkert også flere andre si...hihi) og selvfølgelig noen tepper, ja for det må man jo ha. De fleste putene har jeg sydd selv av stoffer funnet på loppis, og i tillegg er det et par puter fra plonka og én fra fjeldborg.


Og jeg skulle gjerne sagt at det alltid ser så ryddig ut hjemme hos oss, og at vi har det slik som det det ser ut på bildene over her hjemme hos oss akkurat nå - men her kommer altså SANNHETEN, også kalt realiteten:


Ja for hjemme hos oss ser det ut som om noe har eksplodert,
og her på bildene ser dere bare en brøkdel av alle lekene som ligger utover stuegulvet.

Og i sofaen sitter en gutt med spysjuka....og derfor har mor( ja altså jeg) prøvd å dekke til sofaen med vatteppe og andre tepper slik at han ikke skal spy i sofaen hvis han ikke treffer bøtta....
for sannheten er nemlig den at det har skjedd før - og nå har vi en ganske så lekker flekk i sofaen vi ikke får bort...og da er det jo flott at vi har en sofa man ikke kan ta av trekket på. Og nei det går ikke an å levere inn puten til rens heller, for den sitter fast.....
..men men.....det er i grunnen ikke så farlig,, og sannheten er at jeg i grunnen liker realiteten og hverdagen (minus spysjuka vel og merke).
Så i dag ble det rett og slett litt realitetsblogging fra meg , og sannheten er vel at de færreste av oss har det så stylet og ryddig hjemme som vi liker å late som vi har det ( i alle fall de av oss med små barn).

Og når vi først er inne på realitetsblogging, så kan jeg jo også innrømme at fastelaven gikk helt i glemmeboka hos oss, og det er i grunnen ikke så sjokkerende, men sier tvert imot en god del om mine evner som husmor....men men, det var kanskje like greit å slippe unna de deilige krembollene nå når spysjuka er kommet i hus....

fredag 17. februar 2012

karneval


Ja nå er årets karneval i barnehagen gjennomført - og det er jo alltid stor stas.
Kostymene har vært klare en god stund her i huset og i grunnen vært ganske så flittig brukt, noe som jo er bra synes jeg. Og så syns jeg det er så trivelig med en liten gul bie som går rundt i huset...ja hun passer jo perfekt inn i interiøret...hihi ( og ja det var jeg som valgte kostyme...og jeg nyter at hun fortsatt er så liten at jeg klarer å få gjennom MIN vilje..)


Og hvem føler seg vel ikke trygg når man har en liten spiderman med stooore muskler som ligger under bordet å passer på at tyvene ikke kommer og tar oss...


Karneval er rett og slett STAS, og kjenner jeg barna mine rett så fortsetter nok festen her hjemme en god stund fremover også...

tirsdag 14. februar 2012

hekleånden er tilbake


Ja som dere ser så har jeg altså endelig tatt opp hekletråden igjen. Etter massevis av inspirasjon fra mange fine blogger der ute hvor det hekles det ene mesterstykket etter det andre så fant jeg ut at det var på tide å finne frem hekleprosjektet jeg begynte på for sikkert et par år siden....men som nå har blitt liggende i en skuff like lenge.Jeg er langt i fra noen hekleguru, og disse oldemorsrutene er det eneste jeg kan hekle - men enn så lenge så holder det for meg. Det skal til slutt bli et teppe, til sofaen eller kanskje til senga - men det er nok enda en god stund til hvis jeg kjenner meg selv rett. Det er i alle fall uansett veldig stas å ha fått hekleånden over seg igjen.

Og enn så lenge så er det bare rosa toner det går i, men det er godt mulig det blir endel ruter i andre farger også etterhvert...det får tiden vise.

HAPPY VALENTINE alle sammen - med eller uten oldemorsruter...

søndag 12. februar 2012

Mor si song


Morsdag i dag, en dag som i grunnen ikke blir feiret så voldsomt her hjemme hos oss - men jeg syns nå det er er en fin og ganske så stor dag likevel jeg, og handlet inn morsdagsblomster til meg selv - fordi jeg fortjener det!
Det er en dag hvor jeg blir påminnet om hvor stort det er å få være mamma til to små vidunder, men så er det også en dag hvor jeg blir påminnet om at jeg ikke lenger har noen mamma.

Og i dag vil jeg dele med dere en sang som jeg er så glad i og som har fått ekstra stor betydning etter at mamma døde - ja jeg syns den så fint sier nettopp hva en mor er og hvilken betydning en mamma har:

Den fyrste song.

Den fyrste song eg høyra fekk,
var mor sin song ved vogga.
Dei mjuke ord til hjarta gjekk.
Dei kunne gråten stogga.

Dei sulla meg so underleg.
So stilt og mjukt til sova.
Dei synte meg ein fager veg
opp frå vår vesle stova.

Den vegen ser eg enno tidt
når eg fær auga kvila.
Der stend ein engel, smiler blidt,
som berre ei kan smila.

Og når eg sliten trøytnar av,
i strid mot alt som veilar.
Eg høyrer stilt frå mor si grav,
den song som all ting heilar.
(Per Sivle)


Og her er de to vidundrene i livet mitt - det er virkelig det største i livet å få være mamman deres!


God god morsdag til alle dere mødre dere ute - dere betyr mer enn ord kan si!

onsdag 8. februar 2012

På loftet til svigermor


Jeg har som sagt vært på skattejakt på loftet til svigermor, og der skal jeg si dere det var mye spennende å finne - ja bare ser på dette fantastisk nydelige stoffet. Det er faktisk et av de aller vakreste stoffene jeg har sett - sukk sukk.
Og nydelige sko til ei lita prinsesse, arvet etter sine tanter.

Så en blå plastveske som mor og datter kan krangel om, og en gullkjole med perler...

Og en drøm av en grønn-blå-turkis "tunika":


Eller hva med en sommerlig og gul drømme-kjole?!

Og enda mere grønn-turkise drømmer:
Og til slutt for denne gangen, en rød herlighet:

Dette må vel kunne kalles en vellykket skattejakt - ja jeg blir jo helt fortryllet jeg.
De alle fleste kjolene er litt for store for meg da jeg er litt mindre enn svigermor, men med et belte eller et bånd så funker noen av de - og noen kan jo eventuelt sys om litt eller så kan det og hende at noen blir sydd om til noe helt annet....men mye vakre stoffer og farger er det i alle fall - og så er det jo ekstra stas å tenke på at svigermor brukte disse på 70 tallet. Gjenbruk er gøy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...