fredag 23. desember 2011

Riktig god jul


Så var det plutselig lillejulaften og jeg er heldigvis i mål med det som må ordnes og gjøres, men må innrømme at jeg kjente litt på julestria og julestresset siste uka....med alle julegaver som skulle handles inn og julekaker som jeg så gjerne ville bake og bursdag og nissefest og alt som følger med. Jeg har kost meg masse og altså, men bloggetid har det blitt veldig lite av...

Så nå ville jeg benytte anledningen med noen julebilder til å i alle fall få ønske dere alle en riktig riktig god jul.
Måtte dere få gode dager med familie og venner.
Vi feirer jul hjemme med pappan min og broren min før vi på 3 juledag setter kursen mot huset i Sverige med min andre bror og familie, og det gleder jeg meg veldig til.
Men aller først skal jeg glede meg over jula her hjemme, og litt julepynt har det da blitt i huset utover desember. Og hvis du har fulgt med på bloggen min så ser du kanskje at juletreet nå er flyttet....for vi vil jo gjerne ha juletreet litt nærmere sofaen når vi skal ha pakkeåpning, pluss at vi jo må få plass til alle gavene under.

Men nå tror jeg at jeg skal løpe opp og hente alle julegavene og legge de under treet....
mannen er på jobb og ungene i seng, men jeg kan vel kose meg alene med litt juletradisjon, kan jeg ikke det?!?

Mange juleklemmer fra meg til dere alle!

lørdag 17. desember 2011

Lillejenta 2 år


I dag fyller vår lille prinsesse Naomi Oli 2 år.
Jenta som kom til verden på et helt absurd tidspunkt, med igangsatt fødsel for å rekke min mammas begravelse, og for å være helt ærlig så var jeg ikke klar for å ta imot henne når hun kom. Men lille nydelige Naomi har tatt meg med storm, og er virkelig en velsignelse i mitt liv, ja hun er en gave fra oven.

Hun er ei blid og fornøyd liten jente som vet veldig godt hva hun vil, og som også vet hva hun skal gjøre for å få viljen sin...Og det aller beste i verden er når hun kommer opp på fanget og sier "kose deg mamman min", og legger de små søte armene rundt meg og klemmer til. Da smelter mammahjertet momentant.
Det er virkelig en velsignelse å få være mamma.Jeg vet ikke helt hvor tiden har blitt av, men 2 år har hun blitt prinsessa vår.
Og vi er sååå glade i deg lille venn!

Så vil jeg så gjerne få si tusen tusen takk for alle de fantastisk fine kommentarene på forrige innlegg - jeg har spart dem alle i mitt hjerte. Dere er gode!

onsdag 14. desember 2011

For 2 år siden i dag...dro min fantastiske og umistelige mamma hjem til himmelen,
og livet og jeg ble forandret for alltid.
Det kjentes rett og slett ut som om grunnen jeg stod på ble revet bort under meg, og som om veggen jeg lente meg inntil plutselig forsvant. Mamma var den jeg gikk til med alt og den som alltid tok i mot meg når jeg falt - og i ettertid har jeg også innsett av mye av min trygghet i meg selv rett og slett var knyttet til mamma. Og når det rokkes ved selve følelsen av trygghet - ja da blir ting vanskelig.

For 2 år siden i dag døde mamman min, men jeg var også høygravid på overtid, og det som i all hovedsak hadde stått i hodet mitt de siste dagene var at nå MÅ jeg få ut den ungen, ja nå må jeg klare å få presset ut den ungen før mamma dør....noe jeg IKKE klarte....og det faktum at mamma faktisk ikke fikk møte Naomi var vanskelig å svelge og å akseptere og å forstå. Det hele var rett og slett ganske absurd, ja død og fødsel er vanskelige ting å kombinere følelsesmessig.Mamman min døde av kreft, og man skulle kanskje tro at jeg på et vis var forberedt på at hun skulle dø siden hun var alvorlig syk, men det var jeg ikke. Nå skal det sies at det plutselig gikk veldig fort nedover med henne på slutten, men jeg var også ganske naiv i fohold til hele sykdommen hennes og var nok også litt oppslukt i min egen graviditet...men mest av alt så var mamma rett og slett udødelig i mine øyne.... hun hadde jo ALLTID vært der, og jeg kunne ikke se for meg et liv uten mamma....ja hvem kan vel egentlig det?!


Det er noe spesielt med mødre....
det er vel ingen som husker så mye som de og som vet så mye som de,
og på mange måter føltes det rett og slett som om hele barndommen min
forsvant med mamma...
Det var så mange øyeblikk og så mye historie som bare mamma husket og som bare mamma visste om som plutselig forsvant...


Og for de de av dere som kjenner meg er det ingen hemmelighet at jeg har hatt det veldig vanskelig de siste 2 årene etter at mamma døde, ja jeg møtte rett og slett veggen som man sier på godt norsk og jobber fortsatt med å prøve å finne en vei tilbake og en vei videre.

Men jeg er takknemmelig; takknemmelig for den fantastiske mammaen jeg fikk ha i 27 år og for det nære forholdet vi hadde. Jeg har vært heldig!
Men jeg savner mamman min....og på en dag som denne så kjennes det litt ekstra sårt og tomt.Nå ble jeg veldig persolig på bloggen min i dag,
men jeg følte for å dele dette med dere fordi det er en så stor del av meg og den jeg faktisk er.
Og livet er vel tross alt ikke kun en dans på roser for noen av oss...
og selvom jeg liker å rømme inn i bloggverdenen og drømme meg bort i interiør og farger og kreativitet, så syns jeg også at det av og til er godt å se at dere andre også er vanlige mennesker på godt og vondt, med både gleder og sorger.

søndag 11. desember 2011

3. søndag i advent og litt julekaker....


Tenn lys !

Et lys skal brenne for denne lille jord.

Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.

Må alle dele håpet så gode ting kan skje.

Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.Tenn lys !

To lys skal skinne for kjærlighet og tro,

for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.

Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.

Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.
Tenn lys!

Tre lys skal flamme for alle som må sloss.

For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss.

Må ingen miste motet før alle folk er ett.

Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.Tenk at det allerede er 3. søndag i advent, hvor blir dagene egentlig av?!

Snart er jo plutselig julen her, men enn så lenge prøver jeg å nyte førjulstiden og har til og med kommet såvidt i gang med litt julebakst (og det er virkelig ikke min sterkeste side).

I dag ble det marsipankuler dyppet i sjokolade og rullet i kakkedryss....veldig enkelt, men veldig godt. Så nå er det vel bare 6 sorter igjen...hihi

God stressfri førjulstid til dere alle!

torsdag 8. desember 2011

Plastic fantastic


Her i huset har juletreet allerede kommet opp, og i år fikk jeg det altså for meg at vi skulle ha et plastjuletre...og ikke bare plast, men et hvitt plastjuletre!

Og det er helt sikkert noen av dere som kjenner at det vrenger seg litt i magen deres ved tanken på et hvitt plastikkjuletre, men jeg er bare sååå fornøyd med treet mitt - ja jeg falt rett og slett helt pladask jeg.

Treet er kjøpt på clas ohlson og er vel hvitt med litt sølvfarge i, og det glitrer så fint der det står.

Og med de to små som gode hjelpere har vi hengt opp julekuler i rosa og hvitt og sølv, og noen lyseblå stjerner og litt lys og noen sølvlenker.
Og jeg kjenner rett og slett at treet gir meg sjelefred.

Og nå har jo endelig snøen kommet hit til Oslo også, og den var såå etterlengtet for min del. Det er så hvitt og lyst og vakkert ute, og jeg fikk umiddelbart julestemning.

lørdag 3. desember 2011

så var det adventskalenderen da....


Og så var årets julekalender kommet på plass her i huset også...

Gavene var klare til 1.desember, men mor i huset (altså meg) klarte ikke helt å bli enig med meg selv om hvor de skulle henge eller ligge....men de havnet til slutt oppover trappegelenderet...og der henger de fint synes jeg.

De blå gavene er til Emil, de rosa til Naomi og de gule er til begge to...så her er det nøye gjennomtenkt system og fargekoder...hihi (og det er 24 gaver tilsammen, ikke 24 til hver...)

Jeg vil også påpeke at det ikke er snakk om noen overdådig kalender, det er mye "fornuftige" saker og ting som sokker og votter og plaster og hårspenner og hårstrikk, men også noe litt mer "ufornuftig" som godterier, sprettball og prompepute....og den sistnevnte kan jeg garantere deg at kommer til å slå stort an her i huset...
Strålende god adventstid videre til dere fine leserne og følgerne mine...jeg setter så utrolig stor pris på dere og ordene dere legger igjen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...