onsdag 30. november 2011

Ny-gammel lampe


Endelig var den i hus, vår ny-gamle lampe.
Jeg fant den på loftet til svigers i Bodø i sommer og ble umiddelbart forelsket, men det var ikke så lett å få den med seg hjem igjen til Oslo på flyet med to små og fullpakkede kofferter - men tror dere ikke at min fantastiske svigerinne klarte å få skrudd den fra hverandre og få den med seg i kofferten og på flyet når hun kom på besøk til oss forrige helg....o deilige deilige lampelykke!! Er den ikke kul?!

I utgangspunktet hadde jeg tenkt at jeg skulle spraymale den i en eller annen farge, men nå vet jeg ikke lenger - for den var jo litt stilig som brun også, eller hva?! Enn så lenge blir den nok værende i orginalfargen, så får vi se hva fremtiden bringer for lykke-lampen. Jeg tar gjerne imot råd og tips både for og imot forvandling...

Nå må jeg prøve å bli ferdig med årets julekalender....alltid ute i siste liten på den fronten...

søndag 27. november 2011

advent og bursdag


Julen og adventstida har tatt meg litt på senga i år kjennes det som, men nå er jammen advent her og "adventsstaken" fra i fjor er hentet frem. Helt ordinære kubbelys som har fått på seg tall jeg har klippet ut av fin-fint papir, og litt silkebånd surret rundt. "Enkelt" og greit.

Og jeg har i dag vært på loftet og hentet ned julepynten, så nå begynner lyslenker og lysstjerner/ringer og staker å komme opp - og julemusikken har for fullt inntatt huset. Jeg er for øyeblikket veldig glad i Oslo gospel choir sin nye cd med Maria Haukaas Mittet. FIN!

Rødt er ikke helt min farge interiørmessig, så jeg advarer dere nå om at hjemme hos oss blir det nok en ROSA jul i år...men det må vel være lov?! Og mye lys og glitter og stas.

Men ikke nok med at det er 1 søndag i advent, i dag fyller nemlig min gode gode mann 30 år - så nå er de såkalte glade 20-årene over (for hans del...hihi), men jeg tror ikke han er særlig bekymret. Jeg har i grunnen ikke ord for å beskrive hvor god Oddbjørn er - men har har nå i alle fall blitt feiret med julebrus og kaker som seg hør og bør.
Gratulerer med dagen - du er den beste jeg vet!
God velsignet adventstid til dere alle som titter innom!

mandag 21. november 2011

November prosjekter


November er virkelig IKKE min måned. Jeg liker ikke spesielt godt kulden og jeg liker i alle fall ikke mørket, så da gjelder det å finne fargerike og glade prosjekter som lyser opp i mørket og gir meg en liten smak av sommer og lys og varme....

....så nå går det i perling i glade sommerlige farger....
...og syprosjekter i glade sommerlige farger....

...så det er mulig vinteren har begynt å melde sin anmarsj ute, men her inne prøver jeg å bevare sommeren hele året...

onsdag 16. november 2011

Og det ble lys...


Etter mye om og men og frem og tilbake har kartell fly lampen min endelig kommet seg på plass. Mannen har vært veldig snill og hjulpet til, og lampen har også hatt en mellomlanding over spisebordet før den til slutt havnet over stuebordet. Lampen gir et ganske så gult og varmt lys fra seg, og da spisebordet vårt er i den mørkeste delen av stua vår hvor det ikke er annet lys enn taklampen så ble det rett og slett altfor intenst....ja og selvom jeg digger lampen så tror jeg ikke den gjør seg som hovedlyskilde.

Over stuebordet derimot passer den helt perfekt, for der er det både spotter i taket og annet lys....så da blir det på en måte bare en ekstra lampe som er minst like fin uten lyset på. (Og for å være helt ærlig så er den ikke koblet til helt enda...)

Den fine grønne ledningen jeg viste dere tidligere har bare fått på seg én stykk stor lyspære, og henger nå over kökssoffan, og en lyslenke har fått plass ved tapetveggen...

...og mer lys skal det nok bli her i huset nå når julen nærmer seg med stormskritt.
God lysende uke til alle dere som titter innom.

mandag 14. november 2011

pom pom lykke

Fin fine pom poms ("papirboller") kjøpt hos minimega.dk.

Og hvor i huset vårt de har fått sin hedersplass skal dere snart få vite,
fortsettelse følger.....

torsdag 10. november 2011

Litt geografi i stuen


I stuen i svenskehuset vårt har vi fått oss et verdenskart - et stooooort verdenskart, kjøpt på Ikea. Det har ikke kommet opp på veggen helt enda, men ungene ville gjerne være modeller slik at dere skulle få en følelse av hvor stort kartet egentlig er.


Så nå skal vi virkelig få trent oss opp når det gjelder geografikunnskapene. Emil og Naomi er allerede godt i gang og viser deg gjerne hvor både Lindeberg og Japan er hen.

mandag 7. november 2011

Stoffskatter og andre loppeskatter


Det går ikke så fort i svingene her hos meg for tiden, men her kommer endelig stoffskattene mine som jeg varslet om i forrige innlegg. Jeg gjorde nemlig et stoff kupp på siste bruktbutikken jeg var innom forrige helg i Sverige.

Jeg trodde et øyeblikk jeg hadde kommet til en liten stoffhimmel - og er såå fornøyd med alle de fine stoffene som fikk bli med meg hjem.Fine sant?! Og nå begynner stoffsamlingen min å bli såpass stor at jeg har måttet anskaffe meg en billy bokhylle fra ikea for å få stoffene opp fra gulvet og opp i høyden og få litt system. Og det er jo så deilig å se på stoffer som er sortert etter farger...ja stoff-hyllen min skal jeg nok ta bilde av en dag snart, så skal dere få se hvor vakkert det er.
Men jeg fikk da også med meg noen andre skatter hjem fra bruktbutikken også; et lite gulvteppe til barnerommet og en super søt kopp:

og et halvt servise som jeg syns var rålekkert:

Det er bare så fantastisk gøy å gå i bruktbutikker og på loppiser, ja i alle fall når man får med seg så masse fint hjem.....

tirsdag 1. november 2011

På skatteejakt


Vi har igjen hatt en deilig helg i svenskehuset, og da blir det selvfølgelig også noen runder med skattejakt på de lokale bruktbutikkene, og også denne gangen fikk jeg da med meg en del hjem.
På bildet over ser dere noen fine stoffer og noen fine grytekluter, og under her noen lampeskjeletter som skal bli så fine så fine til slutt når jeg blir ferdig med dem. Enn så lenge har jeg bare prøvd å få av det gamle lampeskjermstoffet som var på - og det var mye vanskeligere og en mye større jobb enn jeg så for meg - det satt virkelig godt fast!! Og som dere ser har jeg enda ikke fått av alt.... men bare vent, det blir fint til slutt!

Så fant jeg meg et vatteppe til:
.....et deilig knæsj rosa - oransje vatteppe som virkelig lyser opp i interiøret...

Så får vi se hvor det finner sin plass, om det blir her hjemme i Oslo eller i svenskehuset? På gulvet eller i sofaen? På sengen eller på kökssoffan? Det vil fremtiden vise - men at jeg liker teppet, det er jeg i alle fall sikker på.

Hvis dere ser godt etter på bildet over kan dere også skimte et gul-oransj teppe som henger til lufting ute på terassen. Teppet er veldig fint og jeg kjente ingen lukt når jeg kjøpte det - men på bilturen hjem i går så ble lukten bare sterkere og sterkere - og det lukter ikke godt. Så får vi se om lukten forsvinner eller om jeg må kvitte meg med det - men ett bomkjøp må det vel være lov å gjøre også....

Så må jeg til slutt også fortelle dere at jeg på siste stopp på bruktbutikkrundene gjorde tidenes stoff-kupp. Jeg trodde et øyeblikk jeg hadde kommet til en stoff-himmel så mange skatter det var gjemt der. Jeg har ikke fått tatt bilde av dem enda, men det kommer det kommer....

Men nå gleder jeg meg til å se meg litt rundt i bloggerverdenen etter en ukes tid med bloggepause - og jeg gleder meg til å finne inspirasjon hos alle dere fine folk der ute.
God tirsdagskveld og god uke videre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...