mandag 28. februar 2011

Beæret!


Jeg er ydmyk og glad og beæret og litt målløs etter å ha mottatt min aller første pris i bloggeverdenen, mottatt min aller første blogge- stafettpinne. Stafetten går ut på å nevne tre bloggefavoritter, og tenk at JEG med min lille blogg havnet der - blant noens favoritter. Det er jo STORT! Og det er ikke hos hvem som helst jeg fikk denne prisen heller, nei det var nemlig hos en av mine favoritter innen bloggeverdenen: SUPERSNELLA .
TAKK og takk fine deg! You made my day!
Det er jo hyggelig at noen der ute leser det jeg skriver og at dere liker det dere ser. Jeg er beæret.

Det er neimen meg ikke lett å skulle velge ut kun tre favoritter blant alle de fantastiske bloggene som er der ute. Det er så mye farger og glede og inspirasjon der ute i bloggeverdenen, og jeg drømmer meg helt bort blant alle de fine bloggene deres.

Men én av mine store favoritter er altså Hannes blogg BABYRAMEN. Hanne har vokst opp i Japan akkurat som meg, og hun er en av de beste venninnene til min storesøster. Hun har en fantastisk stil, er kreativ, gir meg mange ideer og inspirerer meg. Hun har også laget det mest fantastiske barnerommet til sin datter. Jeg kunne tenkt meg å bo på det rommet!!

Videre vil jeg nå faktisk nevne TO svenske blogger jeg har oppdaget den siste tiden, som begge er fantastiske. Det er Mia med sin blogg KIIROMI og Petra med sin blogg POPETOTRORA. De er begge helt vanvittig kreative og produktive. De har fargerike og GLADE og levende blogger, og jeg henter bøttevis av inspirasjon og ideer.

Og dermed er stafettpinnen overlevert!
Og med disse deilige retro tapetene i samlingen min fra RETROVILLA vil jeg takke for all inspirasjon og all hverdagsglede og all FARGE jeg finner på bloggene deres - og alle dere andres blogger! Det er så mye BRA der ute.

søndag 27. februar 2011

BarneRomper

De små barnerompene må da også få sitte godt og pent syns jeg, og gjett om jeg ble glad da jeg fant denne Fine Fargerike stolen på Ikea. Den fikk selvfølgelig bli med meg hjem.

deilige deilige farger

Og den nye barnestolen passer fin fint sammen med en av mine alltime favoritter hjemme, den knæsj-gule gyngestolen som også er et Ikea funn - bare at den opprinnelig var trefarget med rødt sete. Den gjør seg helt klart bedre som GUL som er den store GLAD fargen.



Barna er fornøyd og mamman er fornøyd, så da er vel alle fornøyd....

fredag 25. februar 2011

Nattbord+lekkert papir= SANT


Som nevnt så mange ganger før har jeg dilla på papirer og tapeter og får aldri nok, og det er jo så gøy å tapetsere ting og tang. Disse nydelige papirene er fra Rie Elise Larsen og Snow&Graham og er kjøpt på Norway design hvor de har all verdens deilig papir - og de har nå fått sin plass tapetsert på to ikea-nattbord i feriehuset vårt.

Et nattbord til meg....

og ett nattbord til mannen...


Jeg ble riktig så fornøyd!

Give away



Jeg er med i trekningen av biter fra disse fantastiske tapetene og papirene på en give away på en fantastisk blogg du finner her.

torsdag 24. februar 2011

GLaDe Stoffer

Jeg må bare dele med dere noen flere av mine loppisfunn fra helga, rett og slett fordi de er til å bli glad av. Jeg blir glad bare av å se på de fine fargene og mønstrene.

Jeg fant et FANTASTISK gammelt vatt-teppe som jeg bare falt helt pladask for. Fargene og mønsteret gikk rett til mitt hjerte, og jeg går og tenker frem og tilbake hvor det skal få sin hedersplass. Skal en av de små få det som sengeteppe, skal det ligge på kosesenga på gjesterommet/kontoret som jeg holder på å gjøre om til et slags oppholdsrom/tv-stue? Eller skal jeg ha det nede i stua som et koseteppe?!



Enn så lenge ligger det på sofaen slik at jeg kan se på det og smile for meg selv....
Er det ikke vakkert?


Enda flere deilige retro stoffer:

(SMILE SMILE)

Så fant jeg en helt FANTASTISK kjole:

Det var jo stoffet jeg falt for, og min første tanke var å klippe det opp og sy puter og andre fine ting av det....men når jeg så litt mer etter så syns jeg i grunnen kjolen var ganske så fantastisk i seg selv, så nå vet jeg ikke om jeg tør å ødelegge den.... Det er jo ikke akkurat min størrelse ( det er et stykke fra min 36 til denne kjolens 44), men når jeg blir flinkere til å sy kan jeg vel kanskje klare å få sydd den til slik at den passer meg.... Men kommer jeg til å gå med den?!?

Hm...fantastiske farger og blomster og mønster er det i alle fall, og enn så lenge får den henge til pynt på en knagg på soverommet mitt slik at jeg kan NYTE den!



Med alle de fine stoffene jeg nå har i samlingen min ser det ut til at jeg må frem med symaskinen min igjen snart, men jeg har så mange prosjekter på gang nå for tiden og akkurat nå har jeg flere malings og tapetseringsprosjekter på gang, så da må nok symaskinen vente pitte litt...men det fine er jo at jeg blir glad bare av å se på stoffene, så enn så lenge nyter jeg synet av dem!

Til slutt et bilde av hva jeg syssler med en torsdag kveld når barna har lagt seg. Det kommer til å bli såå fint når jeg blir ferdig...


onsdag 23. februar 2011

Svenskedrømmen

I september i fjor ble vi de lykkelige eiere av et svensk feriehus i Värmland, og her kommer de første bildene derfra - fra vårt svenske paradis.
Det er mye å ta fatt på, mange lister og vinduskarmer og dørkarmer som skal males, noen gulv som skal byttes ut, vegger som skal males eller byttes ut, platting som skal bygges osv....men vi har ikke dårlig tid, og vi orker rett og slett ikke stresse. Det skal jo være kos med et feriehus og ikke et slit, så vi tar oppussingen litt etter litt.....og prøver å skape det fint og trivelig underveis sånn som det er. Og jeg syns i grunnen vi får det finere og finere der jeg....det skal ikke så mye til. Og jeg er sååå fornøyd med huset, og kan nesten ikke forstå at det faktisk er mitt og vårt. Jeg gleder meg til å skape masse masse minner der i årene fremover....

En annen ting som er så fint med et feriehus er at en der kan leve ut andre interiørdrømmer enn det det er rom for hjemme, og jeg kjenner jeg koser meg med å innrede og tenke ut og planlegge hvordan vi skal ha det. Det er vel en salig blanding av gammelt og nytt, med innslag av shabby chic, men spekket med masse farger og mønster, av retro og japan... det er vårt - vårt ferieparadis!


En ordentlig rød svensk stuga...


...med hjertelemmer på vinduene og välkommenhjerte på døra...


Baksiden av huset og hagen

Hjørnet av hagen vår og åkeren vi grenser mot som virkelig gir meg sjelefred!


STUE


Fantastisk lys fra fantastisk ikea lampe


Gang- detaljer


Enda mer stue


Kjøkkendetaljer


Gammel skolebenk funnet på blocket, hentet på en svensk gård like utenfor örebro. jeg syns den er fantastisk som den er, og har enda ikke bestemt meg for om jeg skal male hele eller deler av den...


Soveromsdetalj.....

søndag 20. februar 2011

Loppis-skatter

Som sagt så har jeg fått loppis dilla, og på lørdag var vi på loppis-jakt og kom hjem med mange mange skatter. Jeg ble så fornøyd, og tenkte jeg skulle dele med dere en liten del av hva som fikk bli med oss hjem......


Noen fin fine stoffer klarte jeg å finne. Den rosa er nok favoritten tror jeg.


En skikkelig herlig papir-duk som jeg nok ikke kommer til å bruke som duk. Hva jeg skal bruke den til vet jeg ikke enda, men jeg kommer nok på noe artig.... fantastisk mønster i alle fall.


En herlig retro brødboks som passer perfekt på kjøkkenet i vår svenske stuga. Den hadde nok ikke passet hjemme på kjøkkenet mitt i Oslo, men det er jo noe av det som er så fint med et feriehus...at der kan en liksom leve ut andre interiørdrømmer enn det det er rom for hjemme...


Stilig og retro kaffekanne. Elsker mønsteret!


Jeg har lenge hatt lyst på en settekasse, og endelig fant jeg den.... jeg kunne egentlig tenkt meg en større, men siden jeg fant to stykk kan jeg jo bare sette de sammen. Denne gleder jeg meg til å gå løs på med maling og tapeter i all slags varianter....


Og til slutt denne fantastiske kjøkken hyllen med skuffer. Den er temmelig slitt og malingen preller av....så selvom jeg egentlig syns den var fantastisk fin som den er så kommer jeg nok til å gå løs på den og med skraping og maling. Jeg må tenke meg litt om før jeg går løs på denne kjenner jeg. I love it.



Lenge leve loppemarkeder!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...